Rogaland fylkeskommune
Postadresse: P.b. 130, 4001 Stavanger
Besøksadresse: Arkitekt Eckhoffs gate 1, 4001 Stavanger
Kontaktperson:
GRØNLANDSUTRAEN
Produksjonsliste
Program

GRØNLANDSUTRAEN

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Når hele verden bare er et «hæ?»

Begrepet sutra kommer fra sanskrit og betyr egentlig «tråd». Formen har sitt opphav i India. Hensikten er å uttrykke noe så kortfattet som mulig. Grønlandsutraen er bekymringens sutra. Bekymringer og angst for verdens tilstand kommer og går, som i en loop. Utenfor T-banen i Oslo finnes et mylder av stemmer. Et sted hvor du møter den store verden. Her går du og er engstelig. Kverner på de samme tankene. Du prøver å dra hetta over hodet og sette på en sang. Men det er allerede i gang.

Er det i det hele tatt mulig å bryte ut av negative spiraler og hverdagslivets mønstre? Er det mulig å sette sammen alle løse ord og tanker, det fragmentariske og ødelagte, og skape ny mening i kaoset?

Ferdigsnakka LIVE er en arena for nyskapende litteraturformidling der forfattere og musikere samarbeider.

Om utøvere og produsenter

 • Arrangert av: Rogaland fylkeskommune
 • Produsent: Ferdigsnakka LIVE. 
 • I samarbeid med: DKS-Rogaland
 • Idé/opplegg: Grønlandsutraen er en diktsamling av Fredrik Høyer, som i september 2016 ble gitt ut både som bok og album. Kort tid etter satte Nationaltheatret opp diktsamlingen, bearbeidet for scene.
  Da Liv Ullmann så denne, uttalte hun like etter:
  «Det hender at jeg får oppleve inspirasjonens sjeldne øyeblikk – fra tre kunstneres 'hemmelige verksted': Å se – og
  bli sett, å høre – og bli hørt, å gjenkjenne – og bli gjenkjent. En slik 'stjernestund' ga dere meg. Tusen takk.»
  Den musikalske versjonen av Grønlandsutraen er lydlagt av Fredfades & Eikrem, som man kan høre på Spotify, har nå blitt lydlagt på nytt – av den geniale og allsidige musikeren Bendik Baksaas.

Om kunstner / utøver / gruppe

Bendik Baksaas er en ung komponist, men har allerede lang erfaring og stor bredde i sin tilnærming til musikk. Han jobber både med sterke jazzinstrumentalister som Kristoffer Eikrem og bandet Mopti, han lager klubbmusikk under sitt eget navn, og musikk til tverrfaglige prosjekter for eksempelvis film og scene. I tillegg har han en fascinasjon for feltopptak og mer  dokumentariske former for lyd og lydutforskning. Baksaas bruker synthesizere og trommemaskiner sammen med hardt prosesserte lydopptak av akustiske instrumenter som harmonium og kontrabass. Det musikalske uttrykket kommer til å strekke seg fra klassisk minimalisme og ambient til minimalistisk klubb musikk og uptempo elektronisk musikk.


Fredrik Høyer er en forfatter og poet fra Drammen, bosatt i Oslo. Han har drevet med performance- og slampoesi i snart ti år. Han debuterte skjønnlitterært med romanen Månehund & Fatter'n på Aschehoug i 2014. I år ga han ut Grønlandsutraen på Forlaget Fanfare – både som bok og som album.


Medvirkende

 • Fredrik Høyer (Slam-poet)
 • Bendik Baksaas (Elektronikk)

Multimedia og vedlegg

Bilder

Grønlandsutraen.jpg
Litteratur
Trinn: VG1 - VG3
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Gine Heien: 
gine.heien@rogfk.no
Telefon 51 51 66 72 / 404 52 734
Programlengde
45 minutt
Maks publikumsantall
400
Lenker
Arrangører
Arrangert av:
Rogaland fylkeskommune
Produsent:
Ferdigsnakka LIVE. 
Medvirkende
 • Fredrik Høyer (Slam-poet)
 • Bendik Baksaas (Elektronikk)