Rogaland fylkeskommune
Postadresse: P.b. 130, 4001 Stavanger
Besøksadresse: Arkitekt Eckhoffs gate 1, 4001 Stavanger
Epost: elin.hetland@rogfk.no, anne.kristin.hoiland@rogfk.no Telefon: 5151 6864, 5151 6879, 5151 6600 • kontakt: Elin Hetland
Anne Kristin Høiland
• Nettsted: http://rogaland.ksys.no
Framtid på flukt
Produksjonsliste
Program

Framtid på flukt

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Hva om vi er de neste som må flykte? Snart er det ingen som har plass til å ta imot oss, vi koster for mye, kan ikke språket, kommer ikke i jobb, vi har dessuten ingen oppdragelse og flørter med lokalbefolkningen som om vi var likeverdige.

Hva om alt dette egentlig har skjedd allerede – og de fleste av oss er døde for lengst?
            
Framtid på flukt forteller historien til Sarah, en norsk ungdom som var fjorten år i 2019. Gjennom slampoesi får elevene høre historien om hvordan hun oppdager at Norge ikke er usårlig og at alt hun har lært å stole på kan bryte sammen. Hun og familien må bruke alle ressursene sine, alle kontaktene, alle pengene, for å komme seg ut. Men ute er det ingen som tør eller vil ta imot norske flyktninger. Det er som om vi ikke betyr noe for noen lenger, som om vi ikke er noen lenger. Og mye, mye verre er det for alle som ble igjen. Finnes det likevel håp?

Framtid på flukt er en inspirasjonsforestilling for ungdomstrinnet. Forestillingen skal både gi elevene innsikt i hva det innebærer å måtte flykte for livet, og inspirere dem til å skrive seg selv inn i problemstillinger og erfaringer som akkurat nå gjelder andre enn dem selv.
 
Det er utarbeidet et opplegg for kreativ skriving som kan brukes i klassene etter forestillingen. Opplegget vil gi elevene støtte til å leve og skrive seg inn i liv de ikke har levd enda, og til å fortelle historier i form av poesi.

Lærerveiledning

Last ned:

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Rogaland fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Guro Sibeko

Om kunstner / utøver / gruppe

Guro Sibeko  går gjennom verden med begge knyttnevene inni munnen for ikke å rope slagord til vaktmesteren og visdomsord til naboen og rare, fine ord til mannen på butikken. I stedet hoster hun ordene opp når hun kommer hjem, kaster dem på varmen og smir dikt av dem, poesi om knyttneveslag og normalitetsjag, om politiske væromslag, om å jage krøtter, om å være på flukt, å gå i stim og om røtter. Levd liv, på rim og verseføtter.

Multimedia og vedlegg

Bilder

small_GuroSibeko2018_LarsOpstad_025.jpg
Foto: Lars Opstad
Framtid-på-flukt1-1200x675.jpg
guro-sibeko_0.jpg
Kulturarv, Litteratur
Trinn: 8 - 10
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Gudrun Karina Arntsen: gudrun.karina.arntsen@rogfk.no
Programlengde
40 min
Maks publikumsantall
90
Arena / rom
NB: Forestillingen er skrevet for visning i GYMSAL. Andre lokaler kan fungere. Forklar hva slags rom dere har, og diskutér det med Guro på forhånd.
Oppriggingstid
15 min.
Nedriggingstid
15 min.
Merknad
Guro Sibeko tar kontakt med skolen i god tid før besøket for å sikre at alt praktisk er på plass.Kulturkontakten har ansvar for å finne egnede rom, videreformidle nødvendig informasjon og orientere skolens elevarrangører.I denne produksjonen gjør vi spesielt oppmerksom på at den er laget for gymsal eller annet rom med flatt gulv der elevene kan plasseres etter ønske. Sibeko kommer med alt teknisk utstyr og alt hun trenger å spise, men er veldig glad i svart te. 
Arrangører
Arrangert av:
Rogaland fylkeskommune