Rogaland fylkeskommune
Postadresse: P.b. 130, 4001 Stavanger
Besøksadresse: Arkitekt Eckhoffs gate 1, 4001 Stavanger
Epost: elin.hetland@rogfk.no, anne.kristin.hoiland@rogfk.no Telefon: 5151 6864, 5151 6879, 5151 6600 • kontakt: Elin Hetland
Anne Kristin Høiland
• Nettsted: http://rogaland.ksys.no
Samtidskunsten og den grønne bølgen
Produksjonsliste
Program

Samtidskunsten og den grønne bølgen

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

En ny grønn bølge slår over oss og planter har kanskje aldri vært viktigere, eller mer trendy, enn akkurat nå! Vi fyller hjemmene våre med grønne planter, dyrker grønnsaker i pallekarmer og hører om truede økosystemer og artsmangfold på nyhetene. Gjennom historien har vi plassert oss selv over plantene, uten å ta konsekvensene av vår innvirkning på naturen. Men hva er egentlig vårt forhold til planter? Er vi interessert i dem for deres egen skyld, eller for deres nytteverdi?

I utstillingen Flora – mellom planter og mennesker utforsker vi disse spørsmålene gjennom kunstverkene til en rekke norske og internasjonale samtidskunstnere. Her er blant annet en åtte meter lang skulptur av den giftige og invasive planten kjempebjørnekjeks, en naturtro avstøpning av verdens største vannlilje, Victoria amazonica, og et helt drivhus med kunstige blomster som den colombianske kunstneren Alberto Baraya har funnet i Stavanger. Flere av kunstnerne tar for seg botanikkens historie, som er tett knyttet til den europeiske kolonihistorien og utnyttelsen av mennesker og planter for økonomisk vinning. Andre kunstverk stiller spørsmål ved vår kontroll av naturen og forholdet til uønskede planter, som for eksempel ugress.

Vi inviterer til et to-timers program med dialogbasert omvisning og verksted ledet av en kunstformidler. Formidlingen legger vekt på ulike perspektiver på vårt forhold til naturen og berører sentrale temaer i læreplanen for samfunnsfag for ungdomstrinnet.En lærerveiledning sendes ut i forkant av museumsbesøket.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Rogaland fylkeskommune
  • Idé/opplegg: Stavanger Kunstmuseum

Multimedia og vedlegg

Bilder

Flora1.jpg
Foto: Stavanger Kunstmuseum
Flora2.jpg
Foto: Stavanger Kunstmuseum
Flora3.jpg
Foto: Stavanger Kunstmuseum
Flora4.jpg
Foto: Stavanger Kunstmuseum
Visuell kunst / Billedkunst
Trinn: 8 - 10
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Anne Kristin Høiland, 51 51 68 64/48 00 88 38.
Programlengde
120 min
Maks publikumsantall
30
Arena / rom
På Stavanger Kunstmuseum
Merknad
Utstillingsperiode 3. september - 4. oktober 2019
DKS Rogaland bestiller og betaler transport.
Lenker
Arrangører
Arrangert av:
Rogaland fylkeskommune