Rogaland fylkeskommune
Postadresse: P.b. 130, 4001 Stavanger
Besøksadresse: Arkitekt Eckhoffs gate 1, 4001 Stavanger
Kontaktperson:
SISU
Produksjonsliste
Program

SISU

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

SISU  er en konsert der musikken på en abstrakt måte forteller om muligheter og besværligheter i livet, for eksempel hvor viktig det er å lytte og ta hensyn. A spiller på et instrument, B og C kommer inn og spiller på andre instrumenter som overdøver A. Hva gjør A? Forsøker han å spille sterkere, blir han stille, går han ut, springer han over og spiller på de andres instrumenter?

Lærerveiledning

SISU

SISU slagverkensemble er et norsk slagverksensemble som startet opp i 1993. Det har som hovedmål å fremføre samtidsmusikk, fortrinnsvis av norske komponister. SISU har mottatt og fremført bestillingsverk av en rekke komponister fra Norge og utlandet, blant andre Bugge Wesseltoft (N), Rolf Wallin (N), Atli Ingolfsson (I), Kevin Volans (SA), Glenn Erik Haugland (N), Örjan Högberg (S), Torbjörn Grass (S) med flere. SISU har mottatt ensemblestøtte fra Norsk kulturråd sammenhengende siden ordningen ble innført. Ensemblet har ved flere anledninger vært Norges representanter i offisielle sammenhegner i inn- og utland.

Om utøvere og produsenter

 • Arrangert av: Rikskonsertene
 • Kunstnere/grupper: Sisu
 • Produsent: Hallgeir Frydenlund, Kulturtanken
 • I samarbeid med: Kulturtanken
 • Idé/opplegg: SISU  og Hallgeir Frydenlund

Om kunstner / utøver / gruppe

SISU perkusjonensemble - startet i 1993 - er et av Skandinavias mest prominente samtidsmusikkensembler. De representerer samtidsmusikk av høyeste kvalitet, skrevet av både norske og internasjonale komponister. SISU kjennetegnes ved sin unike musikalske estetikk, utviklet gjennom en åpen og utforskende holdning til enhver musikalsk utfordring.

SISU ledes av Tomas Nilsson sammen med Rolf Lennart Stensø. Nilsson er kunstnerisk leder for ensemblet, og har spilt en viktig rolle i SISU siden begynnelsen i 1993. Tomas Nilsson spiller jevnlig i andre ensembler som Oslo Sinfonietta og Opera Omnia, og har frilanset i mange symfoniorkestre i Norge og Sverige. Tomas Nilsson er utdannet ved Østlandets Musikkonservatorium.

Bjørn Skansen har vært medlem i SISU siden 1999. Han er utdannet ved Conservatorium van Amsterdam og Norges Musikkhøgskole. Han arbeider som frilanser i ulike orkestre, Det Norske Blåseensemble, Oslo Filharmoniske Orkester, Oslo Sinfonietta og Kringkastingsorkesteret.


Medvirkende

 • Sisu
 • Tomas Nilsson (slagverk)
 • Bjørn Skansen (slagverk)
 • Bjørn-Christian Svarstad (slagverk)

Multimedia og vedlegg

Bilder

SISU - FOTO 1
SISU - FOTO 2
Musikk
Trinn: 8 - 10
Turnéplan: SISU V18 Nord U
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Spørsmål om turné:
Anne Kristin Høiland, 51 51 68 64/48 00 88 38
Kontaktperson utøver
Tomas Nilsson, 995 24 838
Programlengde
Ca 40 min
Bærehjelp
Musikerne trenger 8 sterke elever når de ankommer skolen og etter konsertene
Oppriggingstid
45 min.
Nedriggingstid
30 min.
Merknad om publikumsplassering
Musikerne bruker kortsiden i gymsalen og elevene sitter i et amfi av matter, benker og stoler. Kulturkontakten tar imot musikerne og viser dem til rette når de ankommer skolen.
Merknad
Spørsmål om innholdet: Hallgeir Frydernlund, Kulturtanken, tlf. 951 38 429
Lenker
Arrangører
Arrangert av:
Rikskonsertene
Produsent:
Hallgeir Frydenlund, Kulturtanken
Medvirkende
 • Tomas Nilsson (slagverk)
 • Bjørn Skansen (slagverk)
 • Bjørn-Christian Svarstad (slagverk)