Rogaland fylkeskommune
Postadresse: P.b. 130, 4001 Stavanger
Besøksadresse: Arkitekt Eckhoffs gate 1, 4001 Stavanger
The power of Glesbygd
Produksjonsliste
Program

The power of Glesbygd

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Det handler om å vokse opp på bygda og ikke tro man er god nok. Håkki vil snu på dette gjennom humor, alvor, mote, Volvo og grevlingjakt.

"Det finnes mange forskjellige former for kreativitet, men ikke så mange arbeidsplasser på bygda. Men en kombinasjon av dette da? Trimme en Volvo, flå en rev, designe en t-skjorte. Jeg begynte å kikke på min identitet som Nordlending. Det handler egentlig bare om ulike former for kunnskaper avhengig av hvor man kommer fra. Jeg har aldri forstått hvorfor det er tøffere å komme fra Oslo enn det er å komme fra f.eks. Grogn. Dette ble starten til HÅKKI"

Tomas Eriksson er kunstner med bakgrunn fra kunstakademiet i Trondheim og er primusmotor bak HÅKKI-kjeden sammen med Mats Stenslet og Bjørn Kowalski. For noen år siden jobbet han med å samle inn "skrönor, bullshit och sanna historier" i et prosjekt kalt "Berättarboden". The Power of Glesbygd er et av resultatene.

Med The Power of Glesbygd (Bygdas kraft) gir Tomas Eriksson oss flere usensurerte historier og tanker fra bygde-Sverige. Historiene serveres i form av god gammeldags muntlig formidling, en slags bygde-stand up, krydret med litt film og lyd.

Vi oppdager at vi lett identifiserer oss med historiene. Det spiller ikke stor rolle om en er fra Stavanger, Hjelmeland eller Nesflaten. Det er en råner i de fleste av oss.

Om utøvere og produsenter

Norsk scenekunstbruk
  • Arrangert av: Rogaland fylkeskommune

Om kunstner / utøver / gruppe

Tomas Eriksson er kunstner, utdannet fra kunstakademiet i Trondheim og figuren bak HÅKKI-kjeden. Han bor nå i sin hjemkommune Ljungaverk og driver bla. kunstprosjektet "Personliga historier" hvor han samler inn historier fra vanlige folk bosatt i distriktet. Han prydet forsiden av det toneangivende kunstmagasinet Contemporary sin annual for 2006. Der ble Håkki ble beskrevet som et av verdens femti mest interessante kunstprosjekter akkurat nå. En drivkraft bak Håkkis kunstneriske virke er fokuset på "glesbygden" eller distriktet som vi kaller det i Norge. Å være stolt av det stedet man kommer fra er viktig for å beholde sin identitet. Håkki vil fortelle om hvordan han har skaffet seg, og andre, en mulighet til å fortsette med å bo på hjemstedet. Det handler om "The power of glesbygd!"


Medvirkende

  • Tomas Eriksson (Kunstner / Formidler)

Multimedia og vedlegg

Bilder

Håkki
Foto: Tomas Erikson
Håkki 2
Foto: Tomas Erikson
Håkki 3
Foto: Tomas Erikson
Bygdas kraft
Foto: Tomas Erikson
Glesbygd
Foto: Tomas Erikson
Fiske
Foto: Tomas Erikson
Scenekunst
Trinn: 8 - 10
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
For DKS Rogaland: Gudrun Karina Arntsen
51 51 68 52
Kontaktperson utøver
Tomas Eriksson
Programlengde
60 minutter
Arena / rom
Auditorium (eventuelt klasserom)
Bærehjelp
nei
Oppriggingstid
15 min.
Nedriggingstid
15 min.
Rom/areal, bredde, lengde, takhøyde, veggareal
Helst auditorium. Klasserom dersom auditorium ikke finnes.
Strøm
Det er en fordel om skolen har prosjektor og lyd som Håkki kan koble sin PC på. Han vil ha med eget utstyr i tilfelle skolen ikke har
Må blendes
Ja
Merknad for spillested
Fullstendig blending er ikke et krav, men det er bra å kunne mørklegge lokalet noe.
Lenker
Vedlegg
Arrangører
Arrangert av:
Rogaland fylkeskommune
Norsk scenekunstbruk
Medvirkende
  • Tomas Eriksson (Kunstner / Formidler)