Rogaland fylkeskommune
Postadresse: P.b. 130, 4001 Stavanger
Besøksadresse: Arkitekt Eckhoffs gate 1, 4001 Stavanger
Epost: elin.hetland@rogfk.no, anne.kristin.hoiland@rogfk.no Telefon: 5151 6864, 5151 6879, 5151 6600 • kontakt: Elin Hetland
Anne Kristin Høiland
• Nettsted: http://rogaland.ksys.no
Musikkvideoskolen
Produksjonsliste
Program

Musikkvideoskolen

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Musikkvideoskolen er en praktisk, dramabasert produksjon der elevene får være skuespillere i en musikkvideo til en poplåt de selv har valgt ut på forhånd. Målet med opplegget er å få barna interessert i å bruke video som uttrykksform. Skolene får hver sin DVD der de får se at samarbeidet har resultert i en musikkvideo der alle i klassen har en rolle.

Klassen/gruppen velger fritt hvilken poplåt de ønsker å lage video til. Denne låten øver de på i forkant, slik at de lærer seg tekst og melodi. To produksjoner går parallelt.

Læreren og elevene blir enige om hvordan de ønsker å løse oppgaven. Det kan være at hele klassen lærer seg sangteksten utenat. Låten kan også deles opp i vers og refreng, slik at mindre grupper synger deler av sangen.

Selve musikkvideoen vil bestå av synging, dansing og dramatisering. Elevene får dermed brukt seg selv på mange ulike måter. Målet er å skape et felles produkt som alle får glede av og kan være stolt av.

Tony Waade gjør lydopptakene i Musikkvideoskolen, slik at elevene nå får en musikkvideo der de selv synger, og ikke bare mimer. Resultatet blir en video der både lyd og bilde er av topp kvalitet – et ekte audiovisuelt minne.

Den ferdig redigerte musikkvideoen vil bli gjort tilgjengelig på nett, og hver klasse/skole får et unikt passord som de kan bruke ved innlogging. Dermed kan også foreldre/foresatte se musikkvideoen hvis skolen ønsker det.

Praktisk gjennomføring:

Oppleggets varighet er to skoletimer (90 minutter).

Etter en kort intro der Carl og Tony forteller litt om seg selv og hva vi skal gjøre, deles klassen opp i to grupper.

Den ene gruppen er med Carl ut i skolegården for å filme noen dramatiserte scener. Den andre gruppen blir igjen inne med Tony for å øve på syngingen. Etter cirka 20 minutter bytter gruppene plass.

Den siste halvdelen av opplegget går ut på å filme syngingen og dansingen.

Mye av filmingen vil være av elevene som gjør ting de finner på i øyeblikket. For å gi musikkvideoen og opplegget struktur, har vi planlagt og forberedt innhold og vi har også med kostymer.

Gjennom Musikkvideoskolen vil alle elevene bli inkludert i prosessen. Alle er kanskje ikke fødte sangere, dansere eller skuespillere, men alle brikker, store som små, er viktige når man pusler sammen en musikkvideo.

Vi vil sørge for at alle elever deltar i produksjonen, og at sluttproduktet blir noe hele klassen føler eierskap til.

Lærerveiledning

Last ned:

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Rogaland fylkeskommune

Om kunstner / utøver / gruppe


Medvirkende

  • Carl Gunnar Eltervaag (Formidler)
  • Tony Waade (Formidler)

Multimedia og vedlegg

Bilder

Musikkvideoskolen
Musikkvideoskolen
Foto: Carl Gunnar Eltervaag
Film
Trinn: 1 - 4
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Gudrun Karina Arntsen: gudrun.karina.arntsen@rogfk.no
Programlengde
90 min
Maks publikumsantall
30
Arena / rom
skolegård/klasserom/gymsal
Maks antall fremføringer per dag
2
Oppriggingstid
15 min.
Nedriggingstid
15 min.
Arrangører
Arrangert av:
Rogaland fylkeskommune
Medvirkende
  • Carl Gunnar Eltervaag (Formidler)
  • Tony Waade (Formidler)