Rogaland fylkeskommune
Postadresse: P.b. 130, 4001 Stavanger
Besøksadresse: Arkitekt Eckhoffs gate 1, 4001 Stavanger
Kontaktperson:
CAMELIAS BLANCAS med AMORS PILER OG FEITE ROTTER
Produksjonsliste
Program

CAMELIAS BLANCAS med AMORS PILER OG FEITE ROTTER

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

På den tiden da ridderne kysset skjønne jomfruer og red i krigen med bravur, fløy den svaksynte Amor omkring i lufta med buen sin. Han skjøt mange piler: Noen ganger traff de riktig, og andre ganger traff de helt feil. I sefardenes sanger får vi høre om problemene disse pilene kunne skape: Karim og Rahelika får ikke lov til å treffe hverandre, enda så forelsket de er; greven av Irlos reiser fra sin sørgende grevinne, og selv en konge kan bli vraket av dronningen sin. Ja, selv ikke konger eller keisere kan bestemme hvor Amor skal skyte pilene sine. Men de feite rottene klapper uforstyrret i hendene.

GOD KONSERT!

Om utøvere og produsenter

 • Arrangert av: Rogaland fylkeskommune
 • Produsent: Hallgeir Frydenlund
  hf (at) rikskonsertene.no / Tlf. 22025913 / 95138429
 • I samarbeid med: Rikskonsertene

Om kunstner / utøver / gruppe

Musikerne i Camelias Blancas har arbeidet med sefardiske sanger, folketoner og middelaldermusikk i en årrekke. De har spilt konserter ved middelalderfestivaler, i stavkirker, på bygdetun, samt i historiske omgivelser som Hamardomen, Akershus festning og Oslo Ladegård. Ensemblet har også turnert med Rikskonsertene siden 2002. Camelias Blancas’ særpreg er kombinasjonen av historiske instrumenter og spillestil, der muntlig fortellerkunst og poesi krydrer det musikalske bildet.

Ylva Sjaastad, sang, fortelling og oud. Med 18 års fartstid som omreisende utøver har hun opptrådt i alle mulige settinger, fra gymsaler til vakre gamle middelalderhus. Ylva er utdannet innen drama, muntlig fortelling og musikk, og mottok statens kunstnerstipend i 2008 for å fordype seg i musikk og fortelling.

Marit Johanne Høye, renessanse-traverso, har studert fløyter ved Griegakademiet i Bergen. Hun har skrevet doktoravhandling om kyriesanger i middelalderen, og hun har holdt foredrag om middelaldermusikk i Italia, Tyskland, Østerrike og Ungarn. Marit spiller middelalderharpe og traversfløyte med ulike ensembler i Oslo, og jobber med tidlig musikk og musikk i muntlig overlevering.

Ulrik Gaston Larsen har studert lutt og historiske gitarer ved Norges Musikkhøgskole og spesialisert seg i tidligmusikk med Rolf Lislevand i Tyskland. Ulrik spiller konserter over hele verden, og spiller jevnlig inn cd-er med anerkjente ensembler.


Medvirkende

 • Ylva Hege Bastiansen Sjaastad
 • Marit Johanne Høye
 • Ulrik Gaston Larsen

Multimedia og vedlegg

Bilder

Camelias Blancas
Foto: Kari Løvaas
Musikk
Trinn: 1 - 7
Praktisk informasjon
Kontaktperson utøver
Ylva Hege Bastiansen Sjaastad, mobiltlf.: 97 59 59 78, 
e-mail: ylva.sjaastad@gmail.com
Programlengde
37 min
Maks publikumsantall
160
Bærehjelp
Trenger hjelp av tre sterke elever
Oppriggingstid
30 min.
Nedriggingstid
30 min.
Merknad
- Utøverne ankommer 45 min før konsertstart- Utøverne tar kontakt ved ankomst om de trenger hjelp.-  Driftsansvarlig og involverte lærere må få en kopi av denne konsertinformasjonen- Kulturkontakt bes være tilgjengelig under besøket, og det er alltid hyggelig å bli møtt med en kopp kaffe når man kommer til et nytt sted!Merknad om publikumsplassering:
Utøverne står på langveggen og elevene sitter i en halvsirkel rundt. Vi ber særskilt om at lærerne er et aktivt publikum, sitter sammen med elevene og deltar aktivt under konserten
Lenker
Arrangører
Arrangert av:
Rogaland fylkeskommune
Produsent:
Hallgeir Frydenlund
hf (at) rikskonsertene.no / Tlf. 22025913 / 95138429
Medvirkende
 • Ylva Hege Bastiansen Sjaastad
 • Marit Johanne Høye
 • Ulrik Gaston Larsen