Tilbake

Den fantastiske skogen

Du rusler gjennom skogen,
med sol på hendene dine
som varmen av blyge kjærtegn.
Da trår du på en kongle på stien,
kjenner det mjuke trykket av den
gjennom sålen på skoen din.
En liten hendelse, så liten at
den nesten er ingenting.
Men vær hos den
med hele ditt menneske.
For det hender deg på Jorden dette.
Du lever. Lever.

Hans Børli

Den fantastiske skogen viser vei til alt det fascinerende som skjuler seg blant trærne, men som du kanskje ikke vet så mye om. Visste du for eksempel at trærne presser vann fra bakken og 50 meter opp i lufta, uten heis eller pumpe? Eller at trærne samarbeider med sopper for å skaffe seg mat? Eller at mauren er blåveisens pollenbærer? Og at plantene skjuler både medisin, mat og gift? Den fantastiske skogen vil gi elevene både aha-opplevelser og vekke ny nysgjerrighet.

John Yngvar og Lars kommer til skolen og vil fortelle mer om den fantastiske skogen. Sammen med elevene vil de gjøre forsjellige eksperimenter i klasserommet før John Yngvar og Lars tar med elevene ut i nærmeste skog eller skogsholdt. Der får elevene kjenne på humus, et levende mykt teppe pulserende av plante og dyreliv. Formidlerene forteller og viser hvordan ulike organismer hjelper hverandre i et intimt samliv.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Rogaland fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: John Yngvar Larsson og Lars Sandved Dalen

Om kunstner / utøver / gruppe

John Yngvar Larsson er  utdannet skogbruker fra  University of British Columbia og ved NMBU, Universitetet for miljø og biovitenskap. Han har arbeidet i mange år ved det som i dag er NIBIO, Norsk institutt for bioøkonomi. Larsson har tidligere skrevet to bøker: Barskogens vegetasjonstyper og Vegetasjon  i norsk skog.

Lars Sandved Dalen arbeider som kommunikasjonsrådgiver og forskningsformidler ved NIBIO. Han er utdannet forsker (Dr.scient) innen trær og planters biologi og har gått Fagforfatterstudiet ved HiOA. Han har skrevet mellom 50 og 100 saksintervjuer og reportasjer, samt en mengde kronikker og debattinnlegg.

Publikumskommentarer