Austrheim skole

Austrheim skole

Postadresse: , 5518 Haugesund

Besøksadresse: Myrullveien 15, 5518

Telefon: 52 74 44 00

Kontaktperson: Marit Synnøve Flatnes, , Marit.Synnove.Flatnes@haugesund.kommune.no

Antall produksjoner: 3

  • Alle

Aleine med tankane

Musikk, Trinn: 1-7
ALEINE MED TANKANE har berre éin utøvar – nemleg cellisten Frida Frederikke Waaler Wærvågen. Frida synest det er fint å sitja heilt, heilt aleine og spela for eit publikum. Ho kjem til å førebu seg veldig mykje, for ho veit at borna er flinke til å lytta medan ho speler. 
«Eg likar å prøva å sjå tankane til borna medan eg speler», seier Frida. Cellisten Frida trur at det er mogleg for publikum å kjenna att eit breitt kjensleregister, sjølv om samtalen er utan ord, og utan medspelarar - forutan dykk, elevane Frida møter.
Etter konserten blir Frida igjen ei lita stund for å høyra kva elevane tenkjer om konserten, og om det dei har sett og høyrt.

Fargeville

Visuell kunst, Trinn: 5-7
Fargeville- et grafikkverkstedFargeville er et grafikkverksted som tar utgangspunkt i motiv og farger som den franske kunstneren Henri Matisse brukte i sin kunst.
Anita og Solveig kommer til skolene med alt som trengs av utstyr og materialer. Elevene velger seg sjablonger som de valser inn med farge for så å lage sine egne komposisjoner. Til slutt blir disse trykket over på papir i en grafikkpresse. Underveis i verkstedet får elevene høre om hvordan fargene påvirker oss og hvordan vi kan blande alle farger ved hjelp av primærfargene rødt, blå og gul sammen med svart og hvit.

Gikk Moe på do tro?

Litteratur, Trinn: 1-4
Gikk Moe på do tro? er ei formidling om Jørgen Moe og eventyra han samla inn. Her får elevane ei annleis oppleving i klasserommet.
Fortellaren(Aimi eller Kristine) tek elevane med til Moe gard og vil med munnleg forteljarkunst og musikk blåsa støv av bøkene og liv i eventyra.Saman fabulerer dei om tida Moe levde i, om garden han budde på, og korleis eventyra har reist frå munn til øyrer til munn, - kanskje byrja dei på do? Mindre kjent er det at Jørgen Moe samla gåter, dyrenamn, leiker og ikkje minst folkemusikk. Ingvild Græsvold fortel om Fanitullen og speler så det rykkjer i dansefoten. Nokre av elevane får prøva seg på å dansa Gangar medan dei andre held takta. Så får elevane prøve seg på eit skikkeleg Hallingkast. I tillegg til å improvisere fram lydar og klangar på fela som passar til eventyra, speler Ingvild både bruremarsj, musikk av J.S. Bach, Tom Waits, Robert Schumann og Johannes Brahms.
Uttrykksform
Åpne filter