Oltedal skole

Oltedal skole

Postadresse: , 4333 Oltedal

Besøksadresse: Bygdavegen 56, 4333

Telefon: 51 61 48 00

Kontaktperson: André Skjærpe, 51612420, andskj@gjesdalskolen.com

Antall produksjoner: 3

  • Alle

Barnebokbad

Litteratur, Trinn: 5-7
«Bokbadet» er eldre enn Lillehammer-OL og var opprinnelig en serie arrangement der forfattere ble intervjuet for åpen scene i regi av Bokklubben. Selve scenen var i gamle Torggata bad (Rockefeller) i Oslo, derav «bad», og hadde ellers lite med vann å gjøre. I løpet av de 25 årene som har gått, har formatet spredt om seg – og begrepet likeså. «Å bli bokbadet» er noe alle forfattere vet hva er – og publikum vet hva de kommer til.Et Barnebokbad er i all hovedsak det samme. Den største forskjellen er at det er barn eller ungdom som intervjuer forfatteren med ofte tekstorienterte spørsmål de har laget selv. Elevene får først lest boka høyt og siden samtaler de om teksten fra tre ulike perpesktiver.
Barnebokbad er et pedagogisk verktøy. Metoden legger opp til en prosess der elevene ledes inn i teksten. Først gjennom høytlesing og siden gjennom tre samtaler. Etter en praktisk innføring i spørsmålsteori (samtale 1) angriper de teksten fra ulike vinkler, via kollektiv erindring (samtale 2) til etikk og dramaturgi (samtale 3).
Høytlesing er et ufravikelig prinsipp i arbeidet med denne metoden. Dette er både for å sikre at alle har samme utgangspunkt før samtalene og at alle har de samme referansene.
Metoden er etter hvert grundig utprøvet for å:Bidra til positive erfaringer med litteratur – uavhengig av leseferdigheterGi erfaring med å være et forberedt og kompetent publikumBidra til å dykke dypere inn i tekstBidra til å utvide teksten gjennom andres perspektivInspirere til tettere samarbeid mellom bibliotek og skoleSkape mer meningsfylte møter mellom forfatter og deres publikum (gjennom f.eks. DKS)Metoden har for øvrig vist seg å ha stor overføringsverdi til arbeid med flere fag i skolen.Målet med metoden er å gi en positiv opplevelse med litteratur, uavhengig av leseferdigheter og uavhengig av om du som leser liker boken eller ikke. I tillegg er det et mål å heve kvaliteten på litterære samtaler, der teksten – både hva den handler og dreier seg om – står i fokus.

Flamenco a la Noruega

Musikk, Trinn: 8-10
Asgeir & Mo med Jaime Fresneda Garcia Cervigon.
Opplev eit energisk samspel mellom den spanske flamencodanseren Jaime Fresneda Garcia Cervigon og det Stavangerbaserte ensemblet Asgeir & Mo. Musikken luktar og smakar av Andalucia. Kombinert med impulsar frå Noreg, Austen og Latin-Amerika vert det ei unik konsertoppleving. Musikken er komponert av gitaristen Asgeir Aarøen. Ensemblet gjorde stor suksess under Kammermusikkfestivalen i 2014.

Ubåt

Scenekunst, Trinn: 1-4
Uttrykksform
Åpne filter