Tu skule

Tu skule

Postadresse: Lalandsvegen 410, 4341 Bryne

Besøksadresse: Lalandsvegen 410, Klepp

Telefon: 51786800

Kontaktperson: Bjørg Østrem Murberg, 51786800, bjorg.ostrem@klepp.kommune.no

Antall produksjoner: 3

  • Alle

Barnebokbad

Litteratur, Trinn: 5-7
«Bokbadet» er eldre enn Lillehammer-OL og var opprinnelig en serie arrangement der forfattere ble intervjuet for åpen scene i regi av Bokklubben. Selve scenen var i gamle Torggata bad (Rockefeller) i Oslo, derav «bad», og hadde ellers lite med vann å gjøre. I løpet av de 25 årene som har gått, har formatet spredt om seg – og begrepet likeså. «Å bli bokbadet» er noe alle forfattere vet hva er – og publikum vet hva de kommer til.Et Barnebokbad er i all hovedsak det samme. Den største forskjellen er at det er barn eller ungdom som intervjuer forfatteren med ofte tekstorienterte spørsmål de har laget selv. Elevene får først lest boka høyt og siden samtaler de om teksten fra tre ulike perpesktiver.
Barnebokbad er et pedagogisk verktøy. Metoden legger opp til en prosess der elevene ledes inn i teksten. Først gjennom høytlesing og siden gjennom tre samtaler. Etter en praktisk innføring i spørsmålsteori (samtale 1) angriper de teksten fra ulike vinkler, via kollektiv erindring (samtale 2) til etikk og dramaturgi (samtale 3).
Høytlesing er et ufravikelig prinsipp i arbeidet med denne metoden. Dette er både for å sikre at alle har samme utgangspunkt før samtalene og at alle har de samme referansene.
Metoden er etter hvert grundig utprøvet for å:Bidra til positive erfaringer med litteratur – uavhengig av leseferdigheterGi erfaring med å være et forberedt og kompetent publikumBidra til å dykke dypere inn i tekstBidra til å utvide teksten gjennom andres perspektivInspirere til tettere samarbeid mellom bibliotek og skoleSkape mer meningsfylte møter mellom forfatter og deres publikum (gjennom f.eks. DKS)Metoden har for øvrig vist seg å ha stor overføringsverdi til arbeid med flere fag i skolen.Målet med metoden er å gi en positiv opplevelse med litteratur, uavhengig av leseferdigheter og uavhengig av om du som leser liker boken eller ikke. I tillegg er det et mål å heve kvaliteten på litterære samtaler, der teksten – både hva den handler og dreier seg om – står i fokus.

Nina og sommarfuglfiskane

Musikk, Trinn: 1-7
Nina er Nina. Ho speler gitar og syng, og det er ho som skriv songane til bandet. Sommarfuglfiskane er Ivar og Dan, og dei speler trommer og bass. Sommarfuglfiskar kan vera like fargerike og ulike som sommarfuglar. Slik er det òg med dette bandet, som blandar saman musikk og taktartar frå land som USA, Kuba, Kongo – og Noreg.Alle tekstane er av Inger Hagerup, ein forfattar som skreiv dikt for både for vaksne og barn. Dikta for barn er fargerike, morosame og litt sprø. Dette er dikt me kan undra oss over. Kanskje er det ikkje alt me skal forstå?Nina og bassist Dan møtte kvarandre då dei studerte jazz i Trondheim. Her spelte dei og fann på ny musikk dagen lang. På denne turneen er Ivar med som trommeslagar. Han studerer musikk i Oslo.

Ubåt

Scenekunst, Trinn: 1-4
Uttrykksform
Åpne filter