Utsira skole

Utsira skole

Postadresse: Pb 63, 5547 Utsira

Besøksadresse: , 5547

Telefon: 52 75 01 28 , 920 45 922

Kontaktperson: Knut Ese, 909 62 269, knut.ese@utsira.kommune.no

Antall produksjoner: 5

  • Alle

Aleine med tankane

Musikk, Trinn: 1-7
ALEINE MED TANKANE har berre éin utøvar – nemleg cellisten Frida Frederikke Waaler Wærvågen. Frida synest det er fint å sitja heilt, heilt aleine og spela for eit publikum. Ho kjem til å førebu seg veldig mykje, for ho veit at borna er flinke til å lytta medan ho speler. 
«Eg likar å prøva å sjå tankane til borna medan eg speler», seier Frida. Cellisten Frida trur at det er mogleg for publikum å kjenna att eit breitt kjensleregister, sjølv om samtalen er utan ord, og utan medspelarar - forutan dykk, elevane Frida møter.
Etter konserten blir Frida igjen ei lita stund for å høyra kva elevane tenkjer om konserten, og om det dei har sett og høyrt.

Fargeville

Visuell kunst, Trinn: 5-7
Fargeville- et grafikkverkstedFargeville er et grafikkverksted som tar utgangspunkt i motiv og farger som den franske kunstneren Henri Matisse brukte i sin kunst.
Anita og Solveig kommer til skolene med alt som trengs av utstyr og materialer. Elevene velger seg sjablonger som de valser inn med farge for så å lage sine egne komposisjoner. Til slutt blir disse trykket over på papir i en grafikkpresse. Underveis i verkstedet får elevene høre om hvordan fargene påvirker oss og hvordan vi kan blande alle farger ved hjelp av primærfargene rødt, blå og gul sammen med svart og hvit.

Gikk Moe på do tro?

Litteratur, Trinn: 1-4
Gikk Moe på do tro? er ei formidling om Jørgen Moe og eventyra han samla inn. Her får elevane ei annleis oppleving i klasserommet.
Fortellaren(Aimi eller Kristine) tek elevane med til Moe gard og vil med munnleg forteljarkunst og musikk blåsa støv av bøkene og liv i eventyra.Saman fabulerer dei om tida Moe levde i, om garden han budde på, og korleis eventyra har reist frå munn til øyrer til munn, - kanskje byrja dei på do? Mindre kjent er det at Jørgen Moe samla gåter, dyrenamn, leiker og ikkje minst folkemusikk. Ingvild Græsvold fortel om Fanitullen og speler så det rykkjer i dansefoten. Nokre av elevane får prøva seg på å dansa Gangar medan dei andre held takta. Så får elevane prøve seg på eit skikkeleg Hallingkast. I tillegg til å improvisere fram lydar og klangar på fela som passar til eventyra, speler Ingvild både bruremarsj, musikk av J.S. Bach, Tom Waits, Robert Schumann og Johannes Brahms.

Konsert med TØFL

Musikk, Trinn: 8-10
Indiepop-bandet TØFL (les: tøffel) fra Stavanger ga ut sin debut-EP «Eg ska» 20. april 2018. Tre av fem låter ble listet på NRK P3 og EP'en høstet god kritikk fra blant annet Klassekampen og GAFFA, som begge ga den 5/6. Bandet har siden spilt konserter over hele Norge, og nådde nylig over 1 million streams på Spotify.

TØFL er et band for ungdommen. Relaterbare tekster, eksplosive, livlige live-show og dansbare låter har resultert i oppvarmingsjobber for blant andre Sløtface, Silja Sol og Dagny de siste to årene. I april dro bandet på sin første Norgesturné, med utsolgte konserter i både Oslo, Trondheim og Stavanger. Under klubbøya ble bandet publikumsfavoritt og vant konkurransen om å få den siste plassen i Biblioteket på Øyafestivalen 2018. I september solgte bandet ut Klubben på Samfundet i Trondheim. TØFL er et band som best oppleves live, et resultat av bandets streben etter høy produksjonsverdi, personlighet og ikke minst spilleglede.
Tekstene er skrevet av vokalist Hans Markus Riisdal, og beskriver vokalistens hverdag gjennom ungdomstiden på en tragikomisk og gjenkjennbar måte. De tar ofte opp sosiale temaer, som det å ikke passe inn og å strebe etter et bedre liv, noe som i sin tur har ført til uoppfordret hyllest fra forfatter Tore Renberg, og at de nylig ble kåret til Ukas Urørt av NRK
P3. Lyrikken fremføres gjennom spretten gitarbasert pop på randaberg-dialekt, noe som oppleves som friskt og modig.

TØFL har et sterkt ønske om å gi elever i Rogaland et første møte med indie-konserter fremført på sin egen dialekt. Konserter for de under 18 er mangelvare i en by som Stavanger og omegn, og TØFL håper med dette å være med på kunne bygge et støttende og åpent musikkmiljø for Stavanger fremover. TØFL er opptatt av å skape en konsertopplevelse som
både er meningsfull og gøy.

Å fange følelser, tilbake til det analoge fotografiet

Kulturarv, Trinn: 8-10
Her blir elevane blir presentert for ulike fotografi der dei ser på symbolbruk som t.d. fargar og objekt. Vidare har me ein samtale der me diskuterer kva det er i eit bilete som rører ved ein og korleis ein kan uttrykke noko ein brenn for visuelt. Me kjem til å drøfta kva eit fotografi er og prøva å bevisstgjera korleis vi fangar personlege minner og kjensler i et fotografi - eller på Instagram. Elevane får sjølv laga eit fotografi med eit pinhole kamera. Elevane lagar eit stilleben, basert på kva dei ønskjer å formidla visuelt. Prosessen vil vere analog, og dei vil få fremkalla foto i eit mørkerom. 
Me avsluttar med ein samtale der me tolker kvarandre sine arbeider. Elevane får behalda fotografiet dei har tatt. 

Uttrykksform
Åpne filter