Bokn skule

Bokn skule

Postadresse: , 5561 BOKN

Besøksadresse: Boknatunvegen 7, 5561

Telefon: 52 75 25 69

Kontaktperson: Annette Bokneberg, annette.bokneberg@bokn.kommune.no

Antall produksjoner: 5

  • Alle

Bronsealderen

Kulturarv, Trinn: 1-4
Bronsealdaren er ei nyutvikla formidling om bronsealdaren, ei tid som er rekna som ein fredeleg og kulturelt rik periode.Me har ikkje skriftlege kjelder frå denne tida, men det er likevel spor etter dei, og fleire av desse spora finn me i Rogaland.Produksjonen er utvikla av DKS Rogaland i samarbeid med forteljaren Marianne Sundal. Formidlinga er kome til ved å involvera barn direkte i utviklinga av denne. Dei vart invitert til å koma med sine innspel til historia som vert formidla, samstundes som det er kvalitetssikra historisk frå arkeologisk hald. 
På denne måten håpar me å få ein levande og engasjerande forestilling, der ungane kan både læra om bronsealderen og gjenkjenna ting frå eigne liv.Produksjonen er ennå under utvikling og det vil koma meir informasjon her etterkvart.

Hvalagapet

Film, Trinn: 5-7
Hvalagapet tar utgangspunkt i tolv år gamle Rikkes første møte med kjærligheten. Det er mange ting hun gjerne vil si til Dani når de møtes i skolegården etter skoletid. Hun vil fortelle at hun tenker på ham mer enn de andre guttene i klassen. Hun synes at han er søt, og at de kanskje kan bli mer enn bare venner? Det er rart hvordan ting blir; Hun sitter bakpå sykkelen, de leker i lyngen, og de prøver å finne ut hvor de har hverandre. Da Rikke endelig får sagt at hun liker ham kysser de - to ganger. Så er magien over for Rikke.Filmen handler om spennet i de store sterke følelsene som oppstår i denne situasjonen. Følelsene svinger fra en tilstand av forventing og forelskelse til en ny tilstand av ubehag og skuffelse.

Konsert med TØFL

Musikk, Trinn: 8-10
Indiepop-bandet TØFL (les: tøffel) fra Stavanger ga ut sin debut-EP «Eg ska» 20. april 2018. Tre av fem låter ble listet på NRK P3 og EP'en høstet god kritikk fra blant annet Klassekampen og GAFFA, som begge ga den 5/6. Bandet har siden spilt konserter over hele Norge, og nådde nylig over 1 million streams på Spotify.

TØFL er et band for ungdommen. Relaterbare tekster, eksplosive, livlige live-show og dansbare låter har resultert i oppvarmingsjobber for blant andre Sløtface, Silja Sol og Dagny de siste to årene. I april dro bandet på sin første Norgesturné, med utsolgte konserter i både Oslo, Trondheim og Stavanger. Under klubbøya ble bandet publikumsfavoritt og vant konkurransen om å få den siste plassen i Biblioteket på Øyafestivalen 2018. I september solgte bandet ut Klubben på Samfundet i Trondheim. TØFL er et band som best oppleves live, et resultat av bandets streben etter høy produksjonsverdi, personlighet og ikke minst spilleglede.
Tekstene er skrevet av vokalist Hans Markus Riisdal, og beskriver vokalistens hverdag gjennom ungdomstiden på en tragikomisk og gjenkjennbar måte. De tar ofte opp sosiale temaer, som det å ikke passe inn og å strebe etter et bedre liv, noe som i sin tur har ført til uoppfordret hyllest fra forfatter Tore Renberg, og at de nylig ble kåret til Ukas Urørt av NRK
P3. Lyrikken fremføres gjennom spretten gitarbasert pop på randaberg-dialekt, noe som oppleves som friskt og modig.

TØFL har et sterkt ønske om å gi elever i Rogaland et første møte med indie-konserter fremført på sin egen dialekt. Konserter for de under 18 er mangelvare i en by som Stavanger og omegn, og TØFL håper med dette å være med på kunne bygge et støttende og åpent musikkmiljø for Stavanger fremover. TØFL er opptatt av å skape en konsertopplevelse som
både er meningsfull og gøy.

Nina og sommarfuglfiskane

Musikk, Trinn: 1-7
Nina er Nina. Ho speler gitar og syng, og det er ho som skriv songane til bandet. Sommarfuglfiskane er Ivar og Dan, og dei speler trommer og bass. Sommarfuglfiskar kan vera like fargerike og ulike som sommarfuglar. Slik er det òg med dette bandet, som blandar saman musikk og taktartar frå land som USA, Kuba, Kongo – og Noreg.Alle tekstane er av Inger Hagerup, ein forfattar som skreiv dikt for både for vaksne og barn. Dikta for barn er fargerike, morosame og litt sprø. Dette er dikt me kan undra oss over. Kanskje er det ikkje alt me skal forstå?Nina og bassist Dan møtte kvarandre då dei studerte jazz i Trondheim. Her spelte dei og fann på ny musikk dagen lang. På denne turneen er Ivar med som trommeslagar. Han studerer musikk i Oslo.

Å fange følelser, tilbake til det analoge fotografiet

Kulturarv, Trinn: 8-10
Her blir elevane blir presentert for ulike fotografi der dei ser på symbolbruk som t.d. fargar og objekt. Vidare har me ein samtale der me diskuterer kva det er i eit bilete som rører ved ein og korleis ein kan uttrykke noko ein brenn for visuelt. Me kjem til å drøfta kva eit fotografi er og prøva å bevisstgjera korleis vi fangar personlege minner og kjensler i et fotografi - eller på Instagram. Elevane får sjølv laga eit fotografi med eit pinhole kamera. Elevane lagar eit stilleben, basert på kva dei ønskjer å formidla visuelt. Prosessen vil vere analog, og dei vil få fremkalla foto i eit mørkerom. 
Me avsluttar med ein samtale der me tolker kvarandre sine arbeider. Elevane får behalda fotografiet dei har tatt. 

Uttrykksform
Åpne filter